IMG_2682
YOGHURTBRÖD MED KANEL,
KARDEMUMMA OCH KOKOS
INGREDIENSER:
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 1 dl hackad mandel
  • 1 dl russin
  • 1 dl riven kokos
  • 2 msk chiafrön
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 1/2 dl sirap/honung
GÖR SÅHÄR:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser ordentligt först.
  3. Tillsätt därefter yoghurt och sirap/honung.
  4. Rör om all ordentligt
  5. Klicka ut i en brödform med bakplåtspapper.
  6. Toppa gärna med lite riven kokos
  7. Grädda i mitten av ugnen 50-70 min eller tills brödet är 96 grader.
  8. Låt det svalna en stund innan det skärs i skivor. Servera förslagsvis med jordnötssmör. MUMS!