INGREDIENSER:

Havreris med curry:

3 dl havreris

1 gul lök

1-2 tsk gult currypulver

1-2 msk flytande matfettsblandning

1 grönsaksbuljongtärning

5-8 dl vatten

Kycklingfärsbullar:

500 g kycklingfärs

2 msk japansk soja

1 tsk salt

1-2 msk sweet chilisås

1 tsk sesamolja

1-2 krm svartpeppar

1 ägg

1-2 msk riven ingefära

Chiliflakes efter eget tycke

400-500 g valfria grönsaker

Sojasås:

2,5 dl lätt creme fraiche

1-2 msk japansk soja

1 msk sweet chilisås

chiliflakes

GÖR SÅHÄR:

Havreris med curry:

  1. Hacka löken smått
  2. Starta en kastrull med matfettsblandning i
  3. Tillsätt lök och curry och fräs ihop tills löken mjuknat något
  4. Tillsätt 1 dl vatten och låt puttra ihop
  5. Tillsätt sedan riset, buljongtärningen och vatten efter hand.
  6. Rör om då och då och smaka av när konsistensen på havreriset känns bra, tillsätt vatten efter hand

Kycklingfärsbullar:

  1. Blanda ihop alla ingredienser och formar till bullar/biffar
  2. Stek på medelvärme i stekpanna med flytande matfettsblandning
  3. Klara efter ca 10-15 min

Grönsakerna:

  1. Skär valfria grönsaker i önskad storlek, t.ex. broccoli, paprika, haricoverts. (Går ju utmärkt att använda färdigskurna wokgrönsaker också)
  2. Stek i en stekpanna med flytande matfettsblandning, krydda med salt, peppar och ev sweet chilisås

Sojasås:

  1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen
  2. Smaka av och tillsätt chiliflakes efter eget tycke och smak.

Blanda ihop ris, grönsaker och kycklingfärsbullarna och servera med sojasåsen. Hoppas det ska smaka!! 🙂