
INGREDIENSER:
Havreris med curry:
3 dl havreris
1 gul lök
1-2 tsk gult currypulver
1-2 msk flytande matfettsblandning
1 grönsaksbuljongtärning
5-8 dl vatten
Kycklingfärsbullar:
500 g kycklingfärs
2 msk japansk soja
1 tsk salt
1-2 msk sweet chilisås
1 tsk sesamolja
1-2 krm svartpeppar
1 ägg
1-2 msk riven ingefära
Chiliflakes efter eget tycke
400-500 g valfria grönsaker
Sojasås:
2,5 dl lätt creme fraiche
1-2 msk japansk soja
1 msk sweet chilisås
chiliflakes
GÖR SÅHÄR:
Havreris med curry:
- Hacka löken smått
- Starta en kastrull med matfettsblandning i
- Tillsätt lök och curry och fräs ihop tills löken mjuknat något
- Tillsätt 1 dl vatten och låt puttra ihop
- Tillsätt sedan riset, buljongtärningen och vatten efter hand.
- Rör om då och då och smaka av när konsistensen på havreriset känns bra, tillsätt vatten efter hand
Kycklingfärsbullar:
- Blanda ihop alla ingredienser och formar till bullar/biffar
- Stek på medelvärme i stekpanna med flytande matfettsblandning
- Klara efter ca 10-15 min
Grönsakerna:
- Skär valfria grönsaker i önskad storlek, t.ex. broccoli, paprika, haricoverts. (Går ju utmärkt att använda färdigskurna wokgrönsaker också)
- Stek i en stekpanna med flytande matfettsblandning, krydda med salt, peppar och ev sweet chilisås
Sojasås:
- Blanda ihop alla ingredienser till såsen
- Smaka av och tillsätt chiliflakes efter eget tycke och smak.
Blanda ihop ris, grönsaker och kycklingfärsbullarna och servera med sojasåsen. Hoppas det ska smaka!! 🙂