INGREDIENSER:
  • 500-600 g ASC-märkt Pangasiusmalfilé / annan valfri fisk
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • 2 msk flytande matfett
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 4-6 dl vatten
  • 1 burk konserverade körsbärstomater, 400 g
  • 1 paket saffran, 0.5 g
  • 2.5 dl matlagningsgrädde 4%
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. chiliflakeS
  • Kokt potatis eller bröd till servering
GÖR SÅHÄR:
  1. Om du vill ha kokt potatis till, börja med att koka den
  2. Lägg tinad/färsk fisk på en tallrik, salta och låt den ”vila” medan soppan görs
  3. Skär morot, lök, fänkål och vitlök i tunna skivor, gärna med en mandolin
  4. Fräs sedan i en gryta tillsammans med flytande matfett och tomatpuré
  5. Tillsätt vitt vin och låt koka ihop några minuter
  6. Tillsätt vatten, tomater och buljong, låt puttra ihop ca 10 min eller tills morötterna fått en lagom konsistens
  7. Skär under tiden fisken i mindre bitar
  8. Tillsätt grädde, saffran och sist fisken
  9. Låt puttra ett par minuter, tills fisken är klar
  10. Smaka av med salt, peppar och ev chiliflakes.
  11. Servera med kokt potatis eller något gott bröd!
  12. Njut av en fantastisk fisksoppa! MUMS!