INGREDIENSER:500-600 g ASC-märkt Pangasiusmalfilé / annan valfri fisk2 morötter1 gul lök2 vitlöksklyftor1 fänkål2 msk flytande matfett1 msk tomatpuré1 dl vitt vin2 fiskbuljongtärningar4-6 dl vatten1 burk konserverade körsbärstomater, 400 g1 paket saffran, 0.5 g2.5 dl matlagningsgrädde 4%SaltPepparEv. chiliflakeSKokt potatis eller bröd till servering GÖR SÅHÄR:Om du vill ha kokt potatis till, börja med att koka denLägg tinad/färsk fisk på en tallrik, salta och låt den ”vila” medan soppan görsSkär morot, lök, fänkål och vitlök i tunna skivor, gärna med en mandolinFräs sedan i en gryta tillsammans med flytande matfett och tomatpuréTillsätt vitt vin och låt koka ihop några minuterTillsätt vatten, tomater och buljong, låt puttra ihop ca 10 min eller tills morötterna fått en lagom konsistensSkär under tiden fisken i mindre bitarTillsätt grädde, saffran och sist fiskenLåt puttra ett par minuter, tills fisken är klarSmaka av med salt, peppar och ev chiliflakes.Servera med kokt potatis eller något gott bröd!Njut av en fantastisk fisksoppa! MUMS! fiskrecept, fisksoppa, fisksoppa med fänkål, fisksoppa med saffran, saffran, soppa Previous post VEGOLASAGNE MED HET OSTSÅS Next post Havreris med curry och grönsaker, serverat med smakrika kycklingbullar och en sojasås