INGREDIENSER:

Kladdkakorna:

  • 2 ägg
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl milkshake choklad (från Barebells) alternativt någon mjölk
  • 2 dl kaseinpulver med smak kladdkaka (från Tyngre)
  • 2-3 msk kakao
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g dadelmassa eller ca 15 st färska dadlar
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl vetemjöl

Jordgubb-vaniljkrämen:

  • 2-3 dl kaseinpulver med smak vaniljdrömmar (från Tyngre)
  • 200 g Philadelphiaost light
  • 1 dl sockerfri jordgubbssylt
  • Vatten

Choklad-hasselnötskrämen:

  • 3-4 dl kaseinpulver med smak kladdkaka (från Tyngre)
  • 200 g Philadelphiaost light
  • 1 dl hasselnötskräm (från Barebells)
  • 1 nypa salt
  • Vatten
GÖR SÅHÄR:

Kladdkakorna:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Mixa alla ingredienser utom vetemjölet till en smet
  3. Vänd sedan ner vetemjölet
  4. Bred ut smeten i en smord ”kladdkakeform” med löstagbara kanter, alternativt använd ett bakplåtspapper istället för att smörja formen.
  5. Grädda i ugnen 8-12 min beroende på ugn, håll koll, den ska vara lite kladdig!
  6. Gör tre likadana kakor och låt de svalna innan de byggs ihop till en tårta med krämerna emellan

Krämerna:

  1. Blanda varje kräm i varsin bunke/skål
  2. Blanda först kaseinpulver med vatten till en ”pudding”, prova dig fram med mängd vatten och tillsätt efter hand tills det blir en ganska fast pudding.
  3. Tillsätt därefter Philadelphiaost och vispa ihop med en elvisp.
  4. Tillsätt sedan sylt respektive hasselnötskräm och vänd runt.
  5. Fördela jordgubb-vaniljkrämen mellan kladdkakorna när de har svalnat och bygg tårtan på höjden.
  6. Ställ i kylen en stund, ca 30 min.
  7. Bred sedan ut choklad-hasselnötskrämen runt tårtan. Låt gärna stå i kylen några timmar innan servering, tårtan kan med fördel göras dagen innan den ska ätas.
  8. Toppa sedan med färska bär och varför inte lite vispad grädde!