
INGREDIENSER:
Kladdkakorna:
- 2 ägg
- 2 dl havregryn
- 3 dl milkshake choklad (från Barebells) alternativt någon mjölk
- 2 dl kaseinpulver med smak kladdkaka (från Tyngre)
- 2-3 msk kakao
- 2 msk rapsolja
- 150 g dadelmassa eller ca 15 st färska dadlar
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 dl vetemjöl
Jordgubb-vaniljkrämen:
- 2-3 dl kaseinpulver med smak vaniljdrömmar (från Tyngre)
- 200 g Philadelphiaost light
- 1 dl sockerfri jordgubbssylt
- Vatten
Choklad-hasselnötskrämen:
- 3-4 dl kaseinpulver med smak kladdkaka (från Tyngre)
- 200 g Philadelphiaost light
- 1 dl hasselnötskräm (från Barebells)
- 1 nypa salt
- Vatten
GÖR SÅHÄR:
Kladdkakorna:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Mixa alla ingredienser utom vetemjölet till en smet
- Vänd sedan ner vetemjölet
- Bred ut smeten i en smord ”kladdkakeform” med löstagbara kanter, alternativt använd ett bakplåtspapper istället för att smörja formen.
- Grädda i ugnen 8-12 min beroende på ugn, håll koll, den ska vara lite kladdig!
- Gör tre likadana kakor och låt de svalna innan de byggs ihop till en tårta med krämerna emellan
Krämerna:
- Blanda varje kräm i varsin bunke/skål
- Blanda först kaseinpulver med vatten till en ”pudding”, prova dig fram med mängd vatten och tillsätt efter hand tills det blir en ganska fast pudding.
- Tillsätt därefter Philadelphiaost och vispa ihop med en elvisp.
- Tillsätt sedan sylt respektive hasselnötskräm och vänd runt.
- Fördela jordgubb-vaniljkrämen mellan kladdkakorna när de har svalnat och bygg tårtan på höjden.
- Ställ i kylen en stund, ca 30 min.
- Bred sedan ut choklad-hasselnötskrämen runt tårtan. Låt gärna stå i kylen några timmar innan servering, tårtan kan med fördel göras dagen innan den ska ätas.
- Toppa sedan med färska bär och varför inte lite vispad grädde!