LINSSOPPA MED MAJS OCH CURRY
INGREDIENSER:
  • 750 g fryst majs
  • 4 dl torkade röda linser
  • 2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1-2 msk flytande margarin
  • 2 msk grönsaksfond
  • 5-8 dl vatten
  • 1-2 tsk curry-mango-krydda
  • 1-2 tsk tandoori-krydda
  • Salt
  • Peppar
  • Chiliflakes
GÖR SÅHÄR:
  1. Skär lök och vitlök i mindre bitar.
  2. Fräs i flytande margarin tsm med kryddorna.
  3. Tillsätt därefter majs, linser, kokosmjölk, fond och hälften av vattnet 
  4. Låt puttra ihop tills linserna fått önskad konsistens, tillsätt vatten efter hand.
  5. Mixa sedan soppan slät och smaka av med salt, peppar och chiliflakes
  6. Servera och toppa med saltrostad majs
  7. Smaklig måltid!