FUCK DIETER! Japp, precis så känner jag. Kan vi tillsammans bara säga HEJDÅ till dieter och HEJ till en hållbar och hälsosam livsstil!?. Dieter kopplas ofta till hets kring mat, förbud och uteslutande av specifika livsmedel, strikta dietperioder för att sedan falla tillbaka i gamla vanor och en jäkla massa ångest kring mat.

En diet kan fungera skitbra för vissa, under en kort period. Men sen då? När diettiden är slut? Ja då trillar man oftast tillbaka till gamla vanor.

Kan vi snälla bara sluta dieta oss igenom livet? Sluta koppla ihop mat och ångest. Sluta snöa in på specifika livsmedel. Sluta vara rädd för mat. Sluta undvika livsmedel i onödan.

Jag vill hjälpa er att istället skapa en bra och hälsosam kosthållning som kan hålla livet ut. En kosthållning utan förbud där du kan äta av allt i en lagom mängd. En kosthållning med balans mellan näringsrik mat och godsaker. Inget behöver förbjudas, allt handlar om mängd och frekvens.

Kom ihåg att vi alla är olika. Se till att hitta vad som funkar för dig i ditt liv! Det är inte svart eller vitt. Det gäller att hitta din hälsosamma balans med god och näringsrik mat, lagom träning, återhämtning och en jäkla massa skratt där emellan. Livet är till för att njuta av, hitta ditt sätt för att må så bra som möjligt! Tillsammans kan vi säga hejdå till dieterna!