BANAN- OCH CHOKLADMUFFINS
INGREDIENSER:
  • Ingredienser muffins:
  • Ca 150g banan utan skal
  • 2 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 2 dl valfri mjölk/dryck
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kaseinpulver från Tyngre med smak ”tunga bananer”
  • 2 msk sötströ eller annan sötning
  • 2-3 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk flytande margarin eller annat fett
  • Ingredienser topping:
  • Kaseinpulver ”tunga bananer”
  • Vatten, ca 1-1,5 dl per dl kaseinpulver
GÖR SÅHÄR:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg alla ingredienser till muffinsen utom vetemjöl i en matberedare.
  3. Mixa allt till en slät smet
  4. Blanda sedan i vetemjölet.
  5. Klicka ut smeten i muffinsformar på en plåt
  6. Grädda i ugnen 8-12 min beroende på ugn. Håll koll, de ska vara lite kladdiga!
  7. Låt de svalna och blanda under tiden ihop kaseinpudding
  8. Blanda mängd pudding beroende på hur många som ska ätas direkt och låt de som inte ska ätas direkt vara utan puddingtopping och spara i en burk i kyl eller frys.
  9. Servera med kaffe eller te och NJUT av sjukt goda muffins, samtidigt som du tankar kroppen med massa näring!