INGREDIENSER:

450 g torra belugalinser
2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2 msk rapsolja
2 st paprika
300-400g vitkål
340g (1 burk) ajvar relish
1 burk kokosmjölk
150 g hackad spenat
2 msk grönsaksfond
2-4 dl vatten
2-3 tsk umamikrydda
1-2 tsk paprikapulver
Salt och peppar

Valfritt ris

Valfria grönsaker som tillbehör

GÖR SÅHÄR:
  1. Hacka lök och vitlök och fräs i rapsolja i en gryta
  2. Skär paprika och vitkål i önskade bitar och tillsätt grytan. Tillsätt efter hand vatten vid behov och kryddorna.
  3. Tillsätt kokosmjölk, ajvar och linser. Låt puttra 20-30 min under lock och omrörning då och då.
  4. Koka ris enligt instruktioner på förpackning
  5. När linserna fått önskad konsistens är grytan klar, vänd sist ner den hackade spenaten.
  6. Servera med kokt ris och stekt broccoli eller andra tillagade grönsaker.