INGREDIENSER:

Pumpaplättar:

  • 500 g butternutpumpa
  • 3 ägg
  • 1 dl grahamsmjöl (eller liknande)
  • 1 dl lättmjölk
  • Salt
  • Svartpeppar

Rödbetssallad:

  • Ca 300 gram kokt rödbeta
  • 1 dl naturell lättkvarg
  • 1 tsk lätt majonnäs
  • Salt
  • Peppar
GÖR SÅHÄR:
  1. Skala pumpan och skär i bitar.
  2. Lägg sedan alla ingredienser i en mixer och kör till en smet.
  3. Stek sedan på medelvärme i lite rapsolja.
  4. Skär de kokta rödbetorna i små tärningar.
  5. Blanda kvarg, majonnäs, salt och peppar i en bunke.
  6. Vänd ner rödbetorna i blandningen. Smaka av med salt och peppar.
Stinas kommentar:

Den här måltiden är perfekt för hela familjen för att ”lura” in lite mer grönsaker i maten. Såväl i plättarna som i den krämiga rödbetssalladen.