PUMPAGRYTA MED JULIGA SMAKER. PERFEKT DECEMBERMAT!
INGREDIENSER:
  • 600-800 g butternutpumpa
  • 3-4 dl gröna torra linser
  • 2 st gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk flytande margarin
  • 0,5 g saffran
  • Chiliflakes
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4-6 dl vatten
GÖR SÅHÄR:
  1. Blötlägg gärna linserna 2-14 timmar före tillagning. Funkar utan att blötlägga innan också.
  2. Skala och skär pumpan i bitar
  3. Skär lök i små bitar och pressa vitlök.
  4. Lägg allt skuret i en gryta och fräs i lite flytande margarin.
  5. Tillsätt vatten så det täcker pumpan.
  6. Häll i buljong och saffran. Låt koka upp.
  7. Tillsätt linser och kokosmjölk.
  8. Krydda med salt och chiliflakes.
  9. Låt puttra tills pumpan och linserna fått önskad konsistens, smaka av och krydda efter eget tycke.
  10. Servera med kokt grötris och en passande en sallad.