KOM IGÅNG MED TRÄNING, MEN GÖR DET HÅLLBART!

NYSTART!?
Efter semestern, efter jul och nyår eller varje måndag är tillfällen för nystarter.  Många tänker ”nu ska jag ta tag i livet och börja leva hälsosamt”, börja äta bättre och börja träna. TOPPEN!! Jag vill peppa ALLA till att börja leva hälsosamt!

MEN! Jag vill också påminna om att tänka långsiktigt för att få det hållbart. Gå inte från 0 till 100 direkt! Många gör ofta misstaget att direkt börja träna 5 dagar i veckan, äta strikt och oftast alldeles för lite mat. Mer träning och för lite mat = ökad risk för skador och sjukdomar. Det vill vi undvika!! Vi vill få det långsiktigt hållbart och meningen är ju att hålla sig frisk, skadefri och må bra!

Så jag vill peppa er till att förändra och förbättra på en LAGOM nivå. Förändra och förbättra en sak i taget, inte allt på samma gång. Och utgå från DIG SJÄLV och DIN situation. Om du har tränat 0 gånger per vecka senaste halvåret, ja då kanske du ska börja lite lugnt med träning någon gång per vecka och istället börja med mer vardagsmotion och efter hand öka träningen. Inte 0 till 100 direkt!!

När det gäller maten kanske första steget kan vara att börja med att minska på utrymmesmat som glass, chips, fika och alkohol med mera. Men börja för guds skull inte med någon strikt diet som du ändå kommer att tröttna på. Tänk hälsosam balans och LÅNGSIKTIGT! Meningen med att förändra och börja leva hälsosammare är ju för att må bättre resten av livet, inte bara en kort period, eller hur?

SÅ hörni! Träna, vardagsmotionera, ät näringsrikt och gott, NJUT av livet och ät en chokladbit då och då. Men viktigast av allt, tänk långsiktigt, för att du ska MÅ BRA!