Bakad sötpotatis, jordnötsmarinerade kikärtor, en rödbetskräm och svarvad gurka med en touch av lime. Låter kanske avancerat men nej detta är busenkelt och sjukt god smakkombo!
INGREDIENSER:

2 st sötpotatis

Kikärtorna:

  • 1 pkt kokta kikärtor (225g)
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk sweet chilisås

Rödbetskräm:

  • 250g kokta rödbetor
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1 nypa salt

Svarvad gurka:

  • Gurka
  • Lime
GÖR SÅHÄR:
  1. Nagga sötpotatisen med en gaffel, skölj av den och lägg på en tallrik. Kör i mikron på full effekt 8-12 minuter beroende på storlek på potatisen.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd ner kikärtorna.
  3. Mixa rödbetor med kokosmjölk och smaka av med salt.
  4. Svarva önskad mängd gurka och pressa över limesaft efter eget tycke och smak.
  5. Servera allt tillsammans, MUMS!
Stinas kommentar:

En måltid som kanske ser avancerad ut men som egentligen är väldigt enkel. Många tycker det är svårt att laga vegetariskt, men den här måltiden är ett ypperligt exempel på att det är superenkelt  att få till en vego måltid, t.o.m. vegansk i detta fall!