TALLRIKSMODELLEN

Älskade, hatade, uttjatade, tråkiga, fantastiska, gammalmodiga tallriksmodellen. Åsikterna är många och delade. Men faktum är att tallriksmodellen är helt suverän! Det är alltid en bra riktlinje att utgå ifrån tallriksmodellen när du komponerar dina måltider, vid såväl frukost som lunch och middag och faktiskt även vid mellanmål. Tänk alltid att du ska ha ungefär den här uppdelningen av grönsaker/frukt, kolhydrater och protein. OBS! Gäller alla friska individer. Har du någon sjukdom eller andra besvär/restriktioner kan annat gälla. Sen självklart varierar behovet av mängden kolhydrater och protein från individ till individ. Men generellt är r tallriksmodellen toppen! Många får i sig alldeles för lite grönsaker och frukt men följer man tallriksmodellen under hela dagen så är det inga problem att komma upp i en bra mängd med frukt och grönsaker!