INGREDIENSER:

Botten:

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 75 g kesella
  • 50 g bakmargarin
  • ca 2 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 300 g broccoli
  • 1 purjolök
  • 1/2 msk flytande margarin

Äggstanning:

  • 3 ägg
  • 3 dl lättmjölk
  • Salt
  • Peppar

Topping:

  • 1 dl riven mager ost
GÖR SÅHÄR:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg mjöl, kesella och margarin i en matberederare eller liknande.
  3. Mixa till en smulig smet, tillsätt vatten och mixa lite till.
  4. Knåda sedan ihop degen och tryck ut den i en pajform.
  5. Grädda pajskalet i ugnen ca 10 min.
  6. Skär broccoli och purjolök i små bitar och fräs i lite flytande margarin i en stekpanna tills de mjuknat. Salta och peppra efter smak.
  7. Vispa ihop äggstanningen.
  8. Lägg fyllningnen i pajskalet, häll över äggstanningen och toppa sist med riven ost.
  9. Grädda i ugnen 30-35 min. Servera sedan med en färgglad sallad. MUMS!
Kommentar från Stina:

Den här pajen är hälsosammare än vad matpajer vanligtvis brukar vara. I det här receptet är det mer fullkorn och fibrer, bättre fettkvalitet och mer grönsaker än det brukar vara.